Experts in communicatie

Heb jij de nieuwe iPhone al gezien?

Apple heeft zoals we van het bedrijf gewend zijn weer haar nieuwe iPhones in september gelanceerd, namelijk: de iPhone 11, de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Max. Ook bij deze edities heeft Apple zich niet ingehouden met de technologie. Zo zijn er maar liefst 2 tot 3 cameralenzen geïntegreerd waarmee je o.a. ‘slowfies’ mee kunt maken. Ook is er een nieuwe chip (A13 Bionic) toegevoegd en gaat de iPhone 11 gemakkelijk een dag mee op een volledig opgeladen accu.

Het design

Zo op het eerste gezicht lijkt Apple niets verandert te hebben aan het uiterlijk van haar nieuwe iPhones. Maar dit is niet helemaal waar. Het eerste wat opvalt als je de telefoon omdraait zijn de camera’s die ze hebben toegevoegd. Bij de iPhone 11 zijn dit er twee en bij de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Max maar liefst drie. Of je dit nu mooi vindt of niet, handig is het wel. Zo kun je bijvoorbeeld nog meer beeld in een foto of video krijgen.

Ten opzichte van de iPhone XR heeft ook de iPhone 11 weer een LCD-scherm. De duurdere varianten hebben echter wel een OLED-scherm. Het ‘Ligquid Retina LCD’ scherm laat alles er natuurlijk en geweldig uitzien. Ook in deze nieuwe toestellen wordt gebruik gemaakt van True Tone. Dit zorgt ervoor dat de witbalans afgestemd wordt op de kleur van de omgeving.

Apple zegt dat zowel displayglas als het glas aan de achterzijde het sterkste glas in een smartphone ooit is. En met deze prijzen mogen we er ook wel vanuit gaan toch? Als extra protectie bieden ze cases aan zodat je optimaal beschermd bent.

De iPhone 11 toestellen zijn te verkrijgen in de kleuren: zwart, groen, geel, paars, rood en wit.
De iPhone 11 Pro en Max hebben minder keuze qua kleur, namelijk: spacegrey, zilver en goud.

Upgrades

Intern zijn er ook veel upgrades uitgevoerd. Zo draaien de nieuwe iPhones op de krachtigste chip (A13 Bionic) ooit, aldus Apple. De iPhones beginnen al met een intern geheugen van 64GB tot maximaal 512GB. Ook zijn ze voorzien van 4GB werkgeheugen voor een optimale gebruikerservaring. De prestaties van de batterij zijn ook vooruit gegaan, deze gaat gemiddeld 25% langer mee. De iPhone 11 Max scoort hierbij het hoogst, deze gaat tot wel 5 uur langer mee.

Overzicht

Hieronder in het kort een overzicht hoe de iPhones zich onderling verhouden.

iPhone 11 iPhone 11 Pro iPhone 11 Max
6.1 inch Liquid Retina-scherm. 5.8 inch Super Retina XDR OLED-scherm. 6.5 inch Super Retina XDR OLED-scherm.
A13 processor. A13 processor. A13 processor.
Geschikt voor eSIM. Geschikt voor eSIM. Geschikt voor eSIM.
64, 128, 256GB opslagcapaciteit. 64, 256, 512GB opslagcapaciteit. 64, 256, 512GB opslagcapaciteit.
Draadloos opladen & geschikt voor snelladen. Draadloos opladen & geschikt voor snelladen. Draadloos opladen & geschikt voor snelladen.
FaceID voor veilige verificatie en ApplePay. FaceID voor veilige verificatie en ApplePay. FaceID voor veilige verificatie en ApplePay.
2 camera’s op de achterkant (2x 12MP),  frontcamera van 12 megapixels.
4K Video, 60 FPS.
3 camera’s op de achterkant (Ultra Wide, Wide en telelens) & frontcamera van 12 megapixels.
4K Video, 60 FPS.
3 camera’s op de achterkant (Ultra Wide, Wide en telelens) & frontcamera van 12 megapixels.
4K Video, 60 FPS
Water- en stofbestendig (IP68) Water- en stofbestendig (IP68) Water- en stofbestendig (IP68)

 

Nadelen

 • Net als zijn voorgangers is helaas ook deze serie niet uitbreidbaar met meer geheugen. Apple komt met een 64GB, 256GB en een 512GB intern geheugen. Hierin wordt de 128 GB overgeslagen. Dit is een gemiste kans voor de mensen die net iets meer geheugen willen hebben maar niet over willen gaan naar een veel duurdere serie.
 • Op de website van tomsguide.com blijkt uit een test dat het glas aan beide kanten van de iPhone 11 redelijk snel kapot gaat. Zelf hebben we het nog niet kunnen ervaren, maar de voortekenen lijken erop dat dit toch niet helemaal het sterkste glas gaat zijn. Een hoesje wordt daarom nog steeds aangeraden.
 • Net als zijn voorgangers hebben ook deze modellen het IP68 keurmerk. Dit keurmerk houdt in dat de iPhones water- en stofbestendig zijn. Deze serie iPhones houdt het wel iets langer vol dan zijn voorgangers maar je kunt er nog steeds niet uitgebreid mee gaan zwemmen.

Voordelen

 • IOS 13 is het standaard besturingssysteem voor de iPhone 11, iPhone 11 Pro en de IPhone 11 Max. Deze gave update heeft veel verbeteringen ten opzichte van IOS 12. Meer informatie hierover volgt.
 • De iPhones hebben 4GB Werkgeheugen i.p.v. 3GB.
 • Ze zijn uitgerust met een ultragroothoeklens waardoor je 4x meer van de omgeving vastlegt. De iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Max zijn uitgerust met een extra camera waardoor je meer perspectief kunt vastleggen, 2x optisch kunt zoomen, betere portretfoto’s kunt maken en meer licht kan opnemen waardoor foto’s er in het donker nog goed uitzien.
 • De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Max hebben een OLED scherm. Dit type scherm verbruikt minder stroom en heeft een hoger contrast. Beelden worden nog scherper weergegeven.
 • Alle iPhones zijn geschikt voor de eSIM. Door deze nieuwe sim hoef je niet te wachten op die oude kaartjes maar kun je hem gelijk activeren. Meer informatie hierover volgt.
 • FaceID is flink verbetert voor een nog veiligere verificatie.
 • ApplePay wordt nu ook door de providers ondersteunt en standaard geïmplementeerd in de nieuwe IOS.
 • Bij de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Max worden snelladers meegeleverd.