Experts in communicatie

Samsung Fold: een gloednieuwe, vouwbare smartphone

Tablets zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Browsen op internet, even Netflixen, documenten bewerken … Het werkt toch lekkerder op een groter scherm dan op de telefoon. Kon men de tablet maar opvouwen en meenemen in de broekzak! Dat moet Samsung ook gedacht hebben. Tien jaar nadat Samsung de eerste Galaxy introduceerde, presenteren ze hun eerste vouwbare smartphone. Een heel nieuwe dimensie in de wereld van de phablets, deze telefoon die uitgeklapt veel weg heeft van een tablet.

Groot scherm

De grootte van het scherm wordt niet meer beperkt door de grootte van het toestel. Ingeklapt heeft de telefoon aan de voorzijde een 4.6” scherm. Vouwt u de telefoon uit dan heeft u de beschikking over een infinity flex display van maar liefst 7.3”. En dat zonder lelijke scharnieren: de rug is zo ontwikkeld dat het naadloos in elkaar over gaat. De telefoon opent soepel en natuurlijk, zoals een boek.

Drie apps tegelijk openen

De schermen werken samen, waardoor een app naadloos overgaat naar het grote scherm wanneer u de telefoon open vouwt. Bekijkt u op het coverscherm de route naar uw bestemming, maar wilt u meer details zien? Vouw de telefoon simpelweg open en de kaart opent direct op het grote scherm. Het grote scherm leent zich perfect voor multitasken: u kunt tot wel drie apps tegelijk bekijken én gebruiken. Bekijk een filmpje, stuur het naar een vriend en zoek er ondertussen op internet informatie over op.

Prestaties

De 7 nm 64-bit Octa-core processor en maar liefst 12 GB RAM geheugen maken deze smartphone één van de krachtigste telefoons op de markt. De Samsung Fold verwerkt data 2x zo snel dankzij de ondersteuning voor Flash 3.0 opslag. Alle processen op uw telefoon verlopen dus vlot en soepel moeten, vergeleken met andere Android toestellen. Dergelijke specificaties vragen natuurlijk wel om een goede krachtbron. De batterijen bieden een opslagcapaciteit van 4.380mAh. Batterijen, inderdaad. De Samsung Fold is voorzien van twee batterijen die samenwerken en draadloos op te laden zijn.

Zes camera’s
Aan camera’s is ook gedacht. Zowel met een dichte als opengevouwen telefoon kunt u gerust selfies nemen. De vouwbare smartphone is namelijk voorzien van zes camera’s: voorop de covercamera, achterop een groothoek-, supergroothoek- en telelens en binnenin een groothoek- en RGB dieptelens.

Minpunten

Is er dan niets negatiefs te bedenken? Zeker wel. Over de afmetingen en het gewicht van de telefoon wil Samsung nog niks zeggen. Dit doet vermoeden dat die specificaties niet in hun voordeel zijn. De telefoon oogt smal, maar lang en daardoor lastig te bedienen met één hand. Uitgeklapt heeft u zeker een groot scherm, maar toch wel kleiner dan de gemiddelde Samsung tablet. Ook de iPad mini is met 7.9 inch nét iets groter. Daarnaast zijn de meningen over het uitklapbare scherm verdeeld, wanneer deze niet volledig plat uit te vouwen is.

En de prijs? Die is niet mals. Vanaf 3 mei is de Samsung Fold naar het schijnt vanaf 2000 euro te koop.