Experts in communicatie

Hoe gaat u om met een bereikbaarheidsstoring?

Internet en telefonie, daar wilt u niet zonder komen te zitten. Steeds meer bedrijven verhuizen hun applicaties en bestanden naar de cloud. Een storing op het netwerk betekent daarom voor veel ondernemingen dat ze op dat moment niet kunnen werken. Niet zo heel lang geleden was er bij graafwerkzaamheden een glasvezelkabel van KPN geraakt. Dit betekende dat met name in het noorden van het land veel bedrijven en particulieren geen internetverbinding meer hadden. Hoewel dit natuurlijk erg vervelend is, zijn er een aantal zaken die u vooraf kunt regelen om een telefonie- of internetstoring te voorkomen. In dit artikel delen wij waar u op moet letten.

Zorg voor een back-up internetverbinding

Direct of indirect maakt iedereen in Nederland gebruik van een internetverbinding van KPN of VodafoneZiggo. Ook al heeft u geen KPN-abonnement, dan nog kan een (landelijke) internetstoring bij KPN u treffen. VodafoneZiggo maakt gebruik van de eigen coaxkabel, en daar ligt het iets gecompliceerder. Om eerlijke concurrentie mogelijk te maken, wil de ACM dat ook VodafoneZiggo zijn netwerk openstelt voor andere aanbieders.

Linksom of rechtsom: u wilt natuurlijk niet zonder internetverbinding komen te zitten. Dit kan desastreuze gevolgen hebben voor uw bedrijfsprocessen en -resultaten. KPN en VodafoneZiggo hebben hier geen eenduidige oplossing voor. Natuurlijk doen zij er alles aan om storingen te voorkomen, maar zodra dit plaatsvindt lijkt verhelpen de enige optie. Daarom hebben wij onze Altijd Online-dienst in het leven geroepen. Met Altijd Online bent u, zoals de naam al doet vermoeden, altijd online. Bij een internetstoring schakelt het slimme 4G-modem direct over op draadloos internet. Wanneer de storing verholpen is, wordt het verkeer weer via de DSL- of coaxkabel geleid. Zo kunt u zonder onderbreking doorwerken, precies zoals u gewend bent.

Redundante internetverbinding

Heeft u een internetverbinding via KPN? Dan kan het zinvol zijn om er een extra internetverbinding naast bij aan te leggen. Internetstoringen komen zo nu en dan voor, maar een simultane internetstoring bij zowel KPN als VodafoneZiggo is zeer zeldzaam. In het geval dat een van de twee dus hinder van een storing ondervindt, verbindt u uw netwerk gewoon met het andere netwerk. In dit geval is het wel belangrijk dat u daadwerkelijk over de mogelijkheid beschikt een redundante lijn ernaast aan te laten leggen. Niet op ieder industrieterrein zijn beide netwerken even goed vertegenwoordigd. Wij kunnen dit op afstand voor u inzien. Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Maak van uw telefoon een 4G-hotspot

Met een 4G-hotspot deelt u het mobiele netwerk van uw mobiele telefoon met bijvoorbeeld uw computer of laptop. Hiermee omzeilt uw computer de bedrade of WiFi-verbinding en kunt u gewoon gebruik blijven maken van het internet. Let hierbij wel op uw dataverbruik. Met uw bedrijfsnetwerk heeft u onbeperkt internet, maar met uw mobiele netwerk hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Zeker wanneer u (veel) downloadt, grote bestanden opent of filmpjes bekijkt, kan uw mobiele databundel snel op zijn. Wanneer de internetstoring verholpen is, is het daarom raadzaam zo snel mogelijk weer over te schakelen op het bedrijfsnetwerk.

Laat uw bedrijfstelefoonnummer doorschakelen

Wanneer u belt via VoIP, dan belt u via uw internetverbinding. Zonder internetverbinding kunt u dus niet bellen en niet gebeld worden. Uw mobiele telefoon maakt gebruik van het GSM-netwerk, dus dat zal geen problemen opleveren. Het bedrijfstelefoonnummer daarentegen, dat in veel gevallen bij de receptie uitkomt, zal niet functioneren.

Om dit te ondervangen bieden wij onze Fallback-dienst aan. Met Fallback wordt uw bedrijfstelefoonnummer direct doorgeschakeld naar een vooraf vast of mobiel telefoonnummer. Dit gebeurt allemaal automatisch. Met Fallback Uitgebreid kunt u een keuzemenu op uw VoIP-telefooncentrale toevoegen. In het geval van een storing kunnen uw klanten dan bijvoorbeeld de keuze maken direct de afdeling Werkplaats, Verkoop of Algemeen te spreken, zonder daarvoor eerst bij uw receptie terecht te komen.

Wilt u ook uw bereikbaarheid vergroten?

Neem dan contact met ons op door uw gegevens in te vullen. Een van onze deskundige accountmanagers neemt contact met u op om geheel vrijblijvend de mogelijkheden door te spreken.

Neem contact op