Experts in communicatie

10 zakelijke apps die niet op uw smartphone mogen ontbreken

There’s an app for that. Met die slogan introduceerde Apple in 2009 de iPhone 3G. Destijds was het appaanbod echter nog vrij beperkt. De App Store begon bijvoorbeeld met slechts 500 apps. In 2017 waren dit er maar liefst 2.200.000. Een enorme stijging! Er zijn genoeg apps die de meeste mensen dagelijks gebruiken, zoals WhatsApp, Facebook en Twitter. Maar wist u ook dat er een ruim aanbod aan zakelijke apps bestaat? Met deze tien apptips haalt u nog meer uit uw zakelijke smartphone.

Evernote Scannable

Evernote is bekend geworden door zijn handige notitieapp. Voor wie Evernote (nog) niet kent: deze applicatie verzamelt uw notities, geluidsopnames, checklists, links en bijlagen in een handige app die op ieder apparaat te gebruiken is en automatisch alles synchroniseert. Met hun Scannable-app heeft u een volwaardige scanner op uw telefoon, zodat u al uw contracten, visitekaartjes en documenten direct digitaal heeft.

Prijs: Gratis.

Todoist

Todoist is uw digitale to-do-lijstje. Met deze app heeft u overal toegang tot uw taken en kunt u bovendien samen met andere mensen aan zogeheten gedeelde taken werken. Todoist is bewust afleidingsvrij ontworpen en onderscheidt zich van soortgelijke apps vanwege zijn grote veelzijdigheid en zijn eenvoud.

Prijs: Gratis.

Pocket

Komt u wel eens een interessant artikel tegen maar hebt u eigenlijk op dat moment geen tijd om deze te lezen? Wellicht biedt Pocket uitkomst. In deze app maakt u eenvoudig uw eigen lees-later-lijstje, dat u ook offline kunt raadplegen. De app beperkt zich niet alleen tot uw smartphone, maar is ook op uw desktop en tablet beschikbaar, zodat u overal toegang heeft tot al uw opgeslagen artikelen. Pocket is inmiddels geïntegreerd in meer dan vijftienhonderd apps.

Prijs: Gratis.

Dashlane-wachtwoordbeheer

Als uw onderneming nu nog geen goede wachtwoordmanager gebruikt, dan is nu het juiste moment om dat eens serieus te overwegen. Niet alleen is het een stuk veiliger, het scheelt u ook tijd. Dashlane vult automatisch wachtwoorden in van websites en applicaties die het systeem herkent. Bovendien werkt de app op ieder besturingssysteem.

Prijs: Gratis trial.

Slack

Slack bundelt uw bedrijfscommunicatie in een handige app. Het is verreweg de meest eenvoudige manier om online met uw collega’s te communiceren. De app werkt met zogeheten ‘chatkanalen’, waarmee u gesprekken labelt. U kunt ervoor kiezen om deze gesprekken alleen met een aantal collega’s te voeren of met het hele team. In deze gesprekken deelt u eenvoudig bestanden, zoals contracten, projectplannen en foto’s. Slack is met name handig wanneer u samenwerkt met uw collega’s op meerdere locaties en alle communicatie wilt centraliseren.

Prijs: Gratis, met betaalde extra functies.

Office 365

Office 365 werkt hetzelfde als uw reguliere Office-pakket, maar heeft als groot voordeel dat samenwerken met collega’s aan gedeelde documenten een stuk eenvoudiger is. Bovendien hanteert Office 365 een licentiestructuur en zijn gebruikers eenvoudig toe te voegen. De verschillende gebruikers kunnen gebruikmaken van hun Office-licentie op meerdere apparaten. Samenwerken aan documenten was nog nooit zo eenvoudig.

Prijs: Gratis voor apparaten tot 10 inch.

WeTransfer

Het door Nederlanders ontwikkelde WeTransfer is verreweg een van de eenvoudigste manieren om grote bestanden met meerdere personen gratis te delen. Sinds kort beschikt WeTransfer ook over een mobiele app, waardoor het delen van bestanden nóg gemakkelijker is. Belangrijk hierbij is wel dat de app geopend dient te blijven wanneer de bestanden verzonden worden, omdat dit proces anders gepauzeerd wordt.

Prijs: Gratis.

Doodle

Wie wel eens een datum met meerdere personen tegelijkertijd heeft moeten prikken weet hoe moeilijk dit kan zijn. Doodle vereenvoudigt dit proces aanzienlijk. Met de handige appt stelt u data, voorkeuren en zelfs locaties voor in een Doodle-poll. Via een uitnodiging kunnen deelnemers hun voorkeuren selecteren, waarbij het hebben van een account voor hen niet noodzakelijk is. Plan met deze app bijvoorbeeld uw vergaderingen en koppel het aan uw kalender.

Prijs: Gratis, met betaalde extra functies.

Xelion

Xelion biedt VoIP telefonieoplossingen. De app maakt uw smartphone onderdeel van de bedrijfscommunicatie. Hiermee is uw mobiele telefoon volledig geïntegreerd in uw telefooncentrale en kunt u binnenkomende en uitgaande gesprekken met uw bedrijfsnummer voeren. Hiermee blijft zakelijke en privécommunicatie gescheiden. Xelion biedt bovendien een aantal handige functionaliteiten, zoals gespreksopname, het plannen van oproepen voor een later tijdstip en een volledig adresboek dat altijd binnen handbereik is. Wij helpen u graag met de overstap naar Xelion.

Prijs: Afhankelijk van het aantal licenties.

IFTTT

Als u van automatiseren houdt, dan is IFTTT (If This Then That) een must. Met IFTTT kunt u processen aan elkaar koppelen met behulp van zogeheten Applets. De mogelijkheden hiervan zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan het ontvangen van een notificatie wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Tokyo afgeprijsd zijn. Wilt u iedere ochtend op een bepaald tijdstip het weerbericht van die dag weten? Stel dan een weer-applet in om er een melding van te ontvangen.

Prijs: Gratis.